>>Duets with Jim

Duets with Jim

06-02-2017

 

Een indringend duet tussen moeder en meervoudig gehandicapte zoon

 

DUETS WITH JIM is een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder deze geluiden op. Andrea van Beek is zelf klassiek zangeres van beroep en vroeg componisten een duet  te schrijven voor haar en haar zoon. Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid. Haar verhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood. Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave.

tape Jim Bouwens sopraan Andrea van Beek basklarinet Gareth Davis compositie Ron Ford, Morris Kliphuis, Gábor Tarján, Jacob ter Veldhuis en Huba de Graaff regie Xander Straat lichtontwerp Yaron Abulafia lichttechniek Bas Berensen geluidsontwerp Leo Knikman kostuums Team/10

NRC Handelsblad
''Uitgebeend muziektheater dat toont hoe weinig eigenlijk nodig is voor een indringende voorstelling"

Geert van Hove (hoogleraar Disability Studies in Nederland)
"Van Beek bewijst met haar DUETS WITH JIM dat we projecten nodig hebben, die een cross-over tussen kunst – ervaringsdeskundigheid – wetenschap aandurven. Een bijzondere ervaring van hoog muzikaal gehalte, een aanrader."

SPEELDATA
zo 12 feb, 20:00 uur | Grand Theatre | www.grandtheatregroningen.nl | Koop kaarten
do 23 feb,  20:30 uur | Frascati | www.frascatitheater.nl | Koop kaarten

vr 24 feb, 20:30 uur | Frascati | www.frascatitheater.nl | Koop kaarten

NAGESPREK
Na afloop van de voorstelling op donderdag 23 februari nodigen we je van harte uit voor een gesprek met Andrea van Beek, Willem Vissers en Annemarie Haverkamp. Alle drie laten ze zien hoe het leven met een gehandicapt kind is en tonen wat voor de buitenwereld vaak onzichtbaar blijft. Niet alleen de zorgen maar juist de kracht, de schoonheid, de liefde en de humor die uitgaat van hun kind. Het gesprek wordt geleid door bijzonder hoogleraar Disability Studies Prof. Dr. Geert van Hove.

 

trailer

 

 

meer informatie via www.duetswithjim.nl

 
 

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp