GelreNieuws

Mika ziet zijn jongensdroom instorten door ziekte van Lyme
Geplaatst op 26 februari 2016 14:22 | Laatst bijgewerkt op 12 april 2016 12:27

DOETINCHEM – De 20-jarige Mika Bossemeyer uit Doetinchem heeft zijn jongensdroom -karten- zien instorten nadat hij de ziekte van Lyme kreeg. Nu wordt er een actie gehouden zodat hij verder geholpen kan worden en wellicht het karten weer kan oppakken.

De toen 13-jarige Mika was altijd een vrolijk kind, speelde veel buiten, deed aan voetballen, tennissen maar vooral karten. In 2008 wordt Mika Nederlands Kampioen karten in een klasse van de 4-takt en clubkampioen van kartclub Eefde (13 jaar). Vanaf september dat jaar krijgt hij uitval op school met griepachtige klachten. Volgens de huisarts heeft Mika bloedarmoede. In 2009 krijgt Mika de kans om de overstap naar de 2-takt te maken via een sponsor. Tijdens één van de trainingen is Mika volledig ingestort.

In een brief die Mika heeft gemaakt over zijn passie voor karten staat: ‘Tijdens één van de trainingen in 2009 werd ik héél erg moe. Op een gegeven moment ging het niet meer – ik was totaal kapot en wilde nog maar 1 ding: naar huis. Dat was niks voor mij – mijn passie is de kartsport en dan naar huis? Het hele weekend heb ik op de bank gelegen en daar is het begonnen – mijn ziekte en mijn zoektocht naar Lyme.’

Maarliefst 6 jaar later, in mei 2015, wordt het pas duidelijk dat Mika de ziekte van Lyme heeft nadat hij buitenlands bloedonderzoek heeft ondergaan. De kosten worden echter niet vergoed door de zorgverzekering, omdat het gaat om bloedonderzoek dat buiten Nederland is en wordt gedaan.

Het streven nu is om het mogelijk te maken om de onkosten te kunnen blijven betalen en het doel is om Mika weer fit genoeg te krijgen zodat hij een zelfstandig leven kan opbouwen. Hiervoor is er een geldinzamelingsactie bij lopen voor Lyme gestart met ALS doel om 3000 euro binnen te krijgen. Inmiddels is meer dan 30% van dat bedrag opgehaald.

Mika hoopt ooit nog eens wat meer te kunnen gaan betekenen in de kartsport. ‘Zelf rijden op hoog niveau is ongrijpbaar geworden maar kinderen/jongeren begeleiden, lijkt me erg fijn om te doen.’.